Poprawne reorganizacje w stolicy małopolski

Pośród licznych stolic województw w Polsce, Kraków wyróżnia się nie tylko w obszarze sztuki i akademickim, ale też na wielu odmiennych obszarach. Zaczyna być regionem otwartym do mieszkania. Zmiany, jakie stały się udziałem miasta w niedawnych latach dają poczucie, że miasto naprawdę pnie się w górę.

Pomocne transformacje w Grodzie Kraka.
Co pozytywnego wypracowano w ciągu ostatniego czasu? Ilość zmian i inwestycji jest ogromna. Bardzo pomogły w tym aspekcie środki EU, z których miasto chętnie korzysta. Szybkie działanie w obszarze pozyskiwania dotacji sprawiły, że małopolska wzbogaciła się o kolejne węzły komunikacyjne, nowoczesne autobusy komunikacji miejskiej, i potrzebne obiekty użyteczności publicznej.

Szerokie inwestycje są niewidoczne dla standardowego mieszkańca. Nie znaczy to natomiast, że nie funkcjonują. Zwykle ignorujemy fakty, które nie są ściśle z nami związane. Typowemu obywatelowi Krakowa wydaje się, że w mieście niewiele się dzieje. Natomiast miasto rozrasta się w każdym kierunku. Innowacje w obszarze gospodarki śmieciami, tworzeniu i modernizacji siatki kanalizacyjnej, stawianie ekranów akustycznych to tylko niektóre zmiany, jakie pozwalają nam bezpieczniej i bardziej komfortowo funkcjonować. Miasto zmienia się też w zakresie możliwości kulturalnych. Moc Krakowa idzie w górę za pomocą takich inwestycji jak: centrum konferencyjne ICE lub rewitalizacja Huty. Te miejsca zachęcają przyjezdnych do przyjazdu.
Zapoczątkowane dzięki radnym działania nie dotyczą tylko samego centrum Krakowa, ale też są związane z całym regionem. Wobec tego zamiast pomstować tylko zobaczyć innowacje w jakie obrodził Kraków. Jacek Majchrowski co zrobił . Przyszłe lata – o ile uda się utrzymania szybkości innowacji – pozwolą Krakowowi stać się prawdziwą metropolia.